Νέα απειλή Ερντογάν για «παραβιάσεις» του εναέριου χώρου στο Αιγαίο

Νεα


Εμμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος. Στο άνευ προηγουμένου παραλήρημά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Σαμψούντα, έκανε αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, χρησιμοποιώντας τη φράση «Έλληνες, μην ξεχνάτε την Σμύρνη». Αναφέρθηκε και στα ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι «τελούν υπό κατάληψη». Απείλησε μάλιστα, πως όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κάνει ό,τι χρειάζεται.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει να «παρενοχλεί» τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Ρίξτε μια ματιά στην ιστορία. Αν προχωρήσετε παραπέρα, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα».

«Έχουμε μόνο μία πρόταση να πούμε στην Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Η Αθήνα αποφασιστικά και ψύχραιμα, χωρίς εντάσεις και υψηλή ρητορική, απαντά σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις άμεσα, ενώ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και ενημέρωσης με φίλους και συμμάχους για την προστασία των εθνικών δικαίων της.

Ήδη, μετά την έντονη αντίδραση της χώρας μας και το διπλό διάβημά της στο ΝΑΤΟ τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, έγινε η απόσυρση της άτοπης και απαράδεκτης ανάρτησης που έκανε η Συμμαχία για την ημέρα των Τουρκικών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr