Νάσος Ηλιόπουλος: Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα, ο κ. Μητσοτάκης μοιράζει ένα κουτί σπίρτα

Πολιτικη


«Εδώ και τώρα μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα, ο κ. Μητσοτάκης μοιράζει ένα κουτί σπίρτα».

«Μόνο στο πρώτο επτάμηνο του έτους, καταγράφονται 5 δισ. παραπάνω φορολογικά έσοδα από τους στόχους του προϋπολογισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», υπογράμμισε μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη κατόπον, ενώ πρόσθεσε: «έχουμε μία κυβέρνηση που λεηλατεί την κοινωνία και από τα 10 επιστρέφει το 1».

Σε ότι έχει να κάνει με τα επιδόματα ενέργειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε το ερώτημα: «τα χρήματα αυτά από ποιους τα παίρνουν και σε ποιους τα δίνουν;».

«Τα παίρνουν από τους πολίτες και τα δίνουν στην αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας. 2,5 δισ. ήταν μόνο τα επιπλέον έσοδα από το ΦΠΑ σε συνθήκες πληθωρισμού 11% και 12%. Σε επίπεδο ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις και την τρίτη μεγαλύτερη στα νοικοκυριά», επισήμανε.

«Με βάση τον πίνακα που έδειξε χθες ο κ. Μητσοτάκης για τις 32 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτό που δεν μας είπε είναι ότι τον Αύγουστο η Αθήνα είχε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr