Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ κάνει χάρη στον Ερντογάν όταν κατηγορεί την αντιπολίτευση για φιλοερντογανισμό

Πολιτικη


«Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένας άνθρωπος που με χυδαίο τρόπο εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιoφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, «πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η Ελλάδα κάνει push back». «Δεν είμαι εγώ ο πρώτος που το λέω, είναι ο κ. Βορίδης, ο κ. Κυρανάκης. Πριν από λίγες ημέρες δυστυχώς υπήρξε για την Ελλάδα καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι, όπου πνίγηκαν άνθρωποι».

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα, ότι προσπαθεί να μετατρέψει τον Ερντογάν σε ρυθμιστή της εσωτερικής πολιτικής ζωής της χώρας μας.

«Αυτό που εμείς λέμε ξεκάθαρα πρώτα απ΄όλα ότι είναι αδιανόητο η ΝΔ να προσπαθεί να σπάσει το εσωτερικό μέτωπο απέναντι στον Ερντογάν, κάνει χάρη στον Ερντογάν όταν βγαίνει και κατηγορεί την αντιπολίτευση για «φιλο- Ερντογανισμό», να το πω τόσο ακραία γιατί αυτό ακούμε.

Στις μέρες της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε που η ΝΔ υποστήριζε πρακτικά την ίδια θέση με τον Ερντογάν κατά τη συμφωνία των Πρεσπών, ποτέ δεν διανοηθήκαμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι «φιλο- Ερντογανική» δύναμη ή ότι παίζει το παιχνίδι του Πούτιν με τον τρόπο, που αυτό έκανε εκείνη την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr