Μ. Σχοινάς από Κύπρο: Καμία έκπτωση στα κριτήρια ή στην αξιακή μας προίκα

Πολιτικη


Η εποχή της γεωπολιτικής αφέλειας για την Ευρώπη τελείωσε οριστικά. Η Ευρώπη θα φτιάξει σταθερότητα και θα εξάγει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις ενέργειες των ευρωπαϊκών θεσμών, που όπως είπε, θα δημιουργήσουν γύρω από την Ευρώπη έναν δακτύλιο ασφαλείας και ειρήνης.

«Οι γείτονες έχουν στα χέρια τους μια ιστορική απόφαση να γίνουν κι αυτοί μέρος της ασφάλειας, του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της περιοχής. Η ΝΑ Μεσόγειος χωράει καθένα που θέλει να μπει μέσα σε αυτή την ομπρέλα προστασίας. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι εμείς δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στα κριτήρια ή στην αξιακή μας προίκα. Οι γείτονες πρέπει να γίνουν Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ σαν κι αυτούς», σημείωσε.

Με αναφορές στις ακολουθούμενες πολιτικές της ΕΕ, τις διεθνείς συμφωνίες και συνεργασίες, αλλά και τις εξελίξεις ανά το παγκόσμιο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ενιαίου ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι το σύνολο των ανθρωποκεντρικών πολιτικών που συνθέτουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Μιας Ευρώπης που προστατεύει και μιας Ευρώπης που ανοίγει δρόμους και ευκαιρίες.

«Ζήσαμε συνθήκες που ούτε ο πιο ταλαντούχος σεναριογράφος δε θα μπορούσε να αποτυπώσει», είπε, υπογραμμίζοντας το έργο που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr