Μ. Παγώνη στην ΕΡΤ: Τέλος Ιουλίου θα παρατηρηθεί πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων

Νεα


Για την πορεία του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών μίλησε στην ΕΡΤ την Δευτέρα (11/7), η Ματίνα Παγώνη.

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, τουρισμός υπάρχει, μάσκες δεν φοράμε. Ήδη είχαμε τα πρώτα δείγματα από την Ευρώπη που τα κρούσματα ήταν πολλά, μετά από έναν μήνα φάνηκε και σε εμάς. Αυτό δεν σημαίνει πανικός, σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όταν θα πάμε στις διακοπές μας και δεν θα ξεχάσουμε τις μάσκες μας αλλά και τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι σημαντικά. Το να πλένεις τα χέρια σου, το να μην πλησιάζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις τα λέμε και τα ξαναλέμε», ανέφερε αρχικά.

«Η αποκλιμάκωση θα γίνει μετά τις 20 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουμε έξαρση. Το καλοκαίρι έτσι θα πηγαίνει. Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι στο ανώτερο αναπνευστικό, οπότε δεν έχουμε τις επιπλοκές που υπήρχαν στην Δέλτα. Στο τέλος Ιουλίου θα έχουμε πτώση του αριθμού των κρουσμάτων», δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη τόνισε επίσης ότι στόχος είναι η μη λήψη οριζόντων μέτρων το φθινόπωρο, αλλά με τον εμβολιασμό και τη χρήση της μάσκας να «καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό». Επιπλεόν, ανέφερε ότι δεν είμαστε κοντά στο τέλος στην πανδημίας, αφού είναι πιθανό να διαρκέσει 3 με 5 χρόνια.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr