Μ. Παγώνη: Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας τον ιό – Προτεραιότητα στα νοσοκομεία έχουν πλέον οι ασθενείς non Covid (video)

Νεα


«Τώρα υπάρχει ελευθερία εκτός από τις μάσκες», δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι η μάσκα, ως μέσο προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι αναγκαία, ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, μια και ο κίνδυνος μόλυνσης ή επαναλοίμωξης είναι ορατός.

«Τώρα μας βοηθάει πολύ ότι θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο μια και ο καιρός είναι πολύ καλός. Δε σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε τον ιό. Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας και αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί» είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

Επανέρχονται σταδιακά οι κλινικές που είχαν μετατραπεί σε κλινικές Covid -19

Μιλώντας για το πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα όχι μόνο στις ζωές μας αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων η κ. Παγώνη ανέφερε ότι προσπαθούν να προγραμματίσουν τα χειρουργεία που είχαν καθυστερήσει. «Έχουν καθυστερήσει εξειδικευμένα χειρουργεία μέχρι και δέκα μήνες». Αναφορικά με τις κλινικές που είχαν κλείσει για να μετατραπούν σε κλινικές Covid -19, τόνισε ότι επανέρχονται σταδιακά.

«Είναι μειωμένα πολύ τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία, τα οποία από την μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη «οι ασθενείς non Covid-19 πλέον πρέπει να έχουν προτεραιότητα, οι οποίοι ζητούν να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr