Μ. Κριθαρίδης: Κάθε Αύγουστο βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια ενώ οι πολιτικές τους εντείνονται

Πολιτικη


Ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της “εξόδου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχετικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την έξοδο της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κριθαρίδης, «η κυβέρνηση παρουσιάζει ως ορόσημο την σημερινή μέρα, κάνοντας λόγο για δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο ενισχυμένη ανασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά τους. Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της “εξόδου”. “Έξοδο από τα μνημόνια” βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας βάζοντάς μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. “Έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία” βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας».

Και σημειώνει ότι «την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά -απολύτως απαραίτητα- αγαθά τους».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 καλεί τον πρωθυπουργό «αν όντως βγαίνουμε σήμερα από την Ενισχυμένη Εποπτεία», να μειώσει από αύριο κιόλας τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr