Μ. Γκάγκα: Χρειαζόμαστε εθνική λίστα μεταμοσχεύσεων – Πώς κινδύνευσε να χαθεί μόσχευμα στο Ιπποκράτειο (video)

Νεα


Πολύτιμο μόσχευμα ήπατος κινδύνευσε να χαθει λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου στο Ιπποκράτειο κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο Γεώργιος Τσουλφάς, δ/ντής κλινικής Μεταμοσχεύσεων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Παρέμβαση για το θέμα έκανε στις «Συνδέσεις» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα της έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας ειναι γνωστό και καταβάλλονται προσπάθειες για να λυθεί άμεσα.

«Η μεταμόσχευση ήπατος είναι εξειδικευμένη» επισήμανε ο κ. Τσουλφάς μιλώντας για το χειρουργείο που δεν πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Προγραμματισμένα χειρουργεία δεν γίνονται τον Αύγουστο στο Ιπποκράτειο και αυτό επηρεάζει τη ζωή των ζώντων ληπτών» πρόσθεσε ο διευθυντής κλινικής Μεταμοσχεύσεων τονίζοντας ότι συνεχώς ζητάνε να λυθεί το πρόβλημα στο νοσοκομείο με την έλλειψη αναισθησιολόγων.

«Αυτό δεν είναι ένα καινούργιο θέμα. Το γνωρίζει το υπουργείο χρονια. Το Ιπποκράτειο λειτουργεί με 8 αναισθησιολόγους ενώ στο οργανόγραμμά του πρέπει να είναι 27, όταν οι πραγματικές ανάγκες είναι για πολύ παραπάνω» δήλωσε στις «Συνδέσεις».

Θα γίνει κοινή λίστα μεταμοσχεύσεων

Μιλώντας για το θέμα η κ. Γκάγκα τόνισε ότι έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα. «Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, δίνουμε μεγαλύτερο επίδομα, καλύτερες εργασιακές σχέσεις. Έχουμε δώσει κίνητρα για δεύτερη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr