Μ. Βορίδης για εξοικονόμηση ενέργειας: Απογοητευτική η συμμετοχή των φορέων του δημοσίου

Νεα


Κίνητρα αλλά και ποινές οικονομικού χαρακτήρα, αλλά και σε ότι αφορά τις προσλήψεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εφαρμογή των μέτρων της εξοικονόμησης ενέργειας στους φορείς του Δημοσίου.

Η μέχρι τώρα συμμετοχή των φορέων στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουλίου είναι απογοητευτική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο 2.395 φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν ορίσει ενεργειακό υπεύθυνο μόνο 221 φορείς. Ενώ σε ότι αφορά στους ΟΤΑ, από τους 1.800 φορείς, έχουν ορίσει ενεργειακό υπεύθυνο μόνο οι 90.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η εικόνα αυτή κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι και για τον λόγο αυτό θα ενεργοποιηθεί ένα σύστημα επιβολής ποινών. Συγκεκριμένα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, δεν θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο ο προγραμματισμός προσλήψεων των αντίστοιχων φορέων. Επίσης, στο κύκλο κινητικότητας του προσωπικού του Δημοσίου, δεν θα εντάσσονται οι φορείς που δεν έχουν συμμορφωθεί.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι το υπουργείο θα είναι εξαιρετικά αυστηρό στην επιβολή των συγκεκριμένων ποινών, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε τις οικονομικές ποινές που θα επιβληθούν και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr