Μ. Βαρβιτσιώτης: Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, θα ζητήσουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση για την τουρκική προκλητικότητα

Πολιτικη


«Δεν μπορεί να απειλείται ένα κράτος-μέλος, μια σύμμαχος χώρα, και να μην υπάρχει ομόθυμη στήριξη όλων των εταίρων”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Όπως προανήγγειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα θέσουμε το θέμα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου και θα ζητήσουμε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο συμπερασμάτων μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από όλες τις χώρες της Ευρώπης», σημείωσε σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”.
.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Γερμανίας για την τουρκική προκλητικότητα. «Περιμένουμε από τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει τη σωστή θέση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αποστολή Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ-1, που είχαν έρθει στην Ελλάδα επί υπουργίας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη -όπως υπενθύμισε, ο Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι θα τα στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία, αφού παραλάβουμε τα νεότερα γερμανικά Marder.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει στην Ουκρανία οποιοδήποτε οπλικό σύστημα, το οποίο της είναι απαραίτητο και εγγυάται την ασφάλεια των δικών της συνόρων», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καταστήσει σαφή την αύξηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr