Μ. Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ: Η Συμμαχία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η όξυνση στα ελληνοτουρκικά (video)

Πολιτικη


«Μπαίνουμε σε μια περίοδο στην οποία αναβαθμίζεται ο τρόπος επικοινωνίας της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ απέκτησε πλέον δίαυλο επικοινωνίας ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν.

Aποτιμώντας τα όσα έγιναν στην Μαδρίτη και την επαναπροσέγγιση της Δύσης με την Τουρκία ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «το τείχος της απομόνωσης (σ.σ. της Τουρκίας) δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Αναβαθμίζεται ο τρόπος επικοινωνίας Τουρκίας – ΗΠΑ

Σχολιάζοντας το πώς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της Συνόδου στον ελληνικό Τύπο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «δεν μπορεί να είναι και οι δύο χαμένοι. Κάτι διαφορετικό έγινε. Ξεκάθαρα υπήρξε μια υποχώρηση της Τουρκίας σε σχέση με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας για τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας και την υπόσχεση για την αναβάθμιση των F-16 o κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε ότι στη Μαδρίτη υπήρξε η πρώτη συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Ερντογάν, μετά στο σκληρό παζάρι που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι ο κ. Μπλίνκεν, υπουργός των ΗΠΑ, είχε στείλει επιστολή στο Κογκρέσο για την άρση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί για την απόκτηση από την Τουρκία των S-300.

«Το εμπάργκο στα F-16 δεν είχε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr