Μ. Βαρβιτσιώτης: Σημαντικό να προχωρήσουν γρήγορα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Β. Μακεδονία

Πολιτικη


Η Ελλάδα χαιρετίζει «την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη ανηφορική επίπονη αλλά πολύ ωφέλιμη διαδικασία με όλες μας τις δυνάμεις» ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε δήλωσή του στο περιθώριο της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης της ΕΕ με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι σημαντικό για τη χώρα μας να αποκτήσει γείτονες στα βόρεια σύνορα της, γείτονες Ευρωπαίους με τους οποίους θα μοιράζεται τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αρχές, θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι και βέβαια θα έχει μία απρόσκοπτη οικονομική και πολιτική σχέση» υπογραμμίζοντας τη σημασία του να προχωρήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Mε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώνεται ένας κύκλος, ένας κύκλος που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη εκεί που το 2003 αποφασίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει τις πόρτες της προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Για μας είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γρήγορα αυτές οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οι οποίες θα δώσουν ουσία και ολοκλήρωση στις βασικές εθνικές απαιτήσεις, δηλαδή την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr