Μ. Αμοιρίδης: Ο χώρος της κατασκευής είναι μια μεγάλη Βιομηχανική Μονάδα που συνεχώς μετακινείται

Τα Νεα της Περιφερειας


«Χειρόφρενο» μοιάζει να έχει σηκώσει ο κατασκευαστικός κλάδος στην αν.Μ.Θ. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες- ειδικούς του χώρου, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώνονταν μια ισχυρή ανάκαμψη και στον κατασκευαστικό τομέα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην αν.Μ.Θ., μετά από παρατεταμένη περίοδο ακινησίας, ο ρυθμός ατόνησε και πάλι λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που προηγήθηκε.

«Στον κατασκευαστικό κλάδο, τόσο στα δημόσια έργα, όσο και στα ιδιωτικά έργα, στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και στην αν.Μ.Θ. σημειώνονταν μια ισχυρή αυξητική τάση» παρατήρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ξάνθης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, Μιχάλης Αμοιρίδης προσθέτοντας πως αυτό το κλίμα οδηγούσε πάλι στην επανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου στην περιοχή.
«Δυστυχώς», όμως, όπως είπε, «ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συγκυρίες με την ενεργειακή κρίση προκάλεσαν μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα, στις υπηρεσίες, στο χώρο των κατασκευών και αυτό μεταφράζεται σε αύξηση του κόστους το οποίο μετακυλίεται και στον ιδιώτη ο οποίος αυτή την εποχή δέχεται δυσβάσταχτα βάρη, στα οποία δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθει».
Όπως ανέφερε ο κος Αμοιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-5-2022) λόγω των συγκυριών τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται μια κάμψη και μια υστέρηση σε όλους όσοι εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο. Στο παρελθόν είχαν καταμετρηθεί περισσότερα από εκατό επαγγέλματα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr