Μύδροι Μενέντεζ κατά της Άγκυρας – Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου

Νεα


Ως τον μεγαλύτερο παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ανατολική Μεσόγειο υπέδειξε από το βήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ την Τουρκία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστκά: «Δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν σε αυτή την αίθουσα πως η πλέον μόνιμη και εγγύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να είναι η Τουρκία».

Ώρες νωρίτερα, οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αντανακλούσαν τη δυσφορία, αλλά και την αμηχανία της Άγκυρας απέναντι στο κλίμα, που διαμορφώνεται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μας λένε ότι τα αεροπλάνα (F-16) θα μας τα δώσουν, αλλά θα το κάνουν με όρους, διότι έτσι θέλει η Ελλάδα. Εμείς είπαμε ανοιχτά ότι δεν θα δεχτούμε τέτοιου όρους. Εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί με τη δουλειά που πρέπει να γίνει στο Κογκρέσο και τη Γερουσία, αυτό αναμένουμε» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος επιτροπής Διεθνών Σχέσεων γερουσίας ΗΠΑ, τόνισε απο την πλευρά του:

«Παρά τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, προκαλεί την κυριαρχία της Ελλάδας με προκλητικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο. Η παραβίαση του εναέριου χώρου με μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά από οποιαδήποτε χώρα και ακόμη περισσότερο από συμμαχική χώρα».

Παρά το αρνητικό κλίμα, που διαμορφώνεται για την Τουρκία, οι προκλήσεις της Άγκυρας συνεχίζονται.

Μη Επανδρωμένο αεροσκάφος στις 2 τα ξημερώματα πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 19.000 πόδια πάνω από τη Λέβιθα. Στις 9…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr