Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας

Νεα


Τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα (5/9) όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί, οχηματοπομπή ανεφοδιασμού στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

«Ένα από τα οχήματα, που μετέφερε πολίτες (…) εξερράγη όταν ήρθε σε επαφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο προσωρινός απολογισμός στις 17:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 37 τραυματίες, όλοι είναι πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης του Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σοργκό.

Οι αυτοκινητοπομπές του είδους, που κινούνται με στρατιωτική συνοδεία, ανεφοδιάζουν πόλεις του βορρά που τελούν υπό πολιορκία από οργανώσεις τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό καθεστώς της Μπουρκίνα Φάσο, αφού έγινε η έκρηξη, η στρατιωτική συνοδεία «ασφάλισε γρήγορα την περίμετρο και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει τα θύματα». «Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τραυματίες και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις διακομίστηκαν» σε ιατρικά κέντρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η οχηματοπομπή είχε αναχωρήσει από το βόρειο τμήμα της χώρας και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου.

Στην οχηματοπομπή επέβαιναν «πολίτες, οδηγοί και έμποροι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

Στις αρχές Αυγούστου, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ίδιο άξονα,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr