«Μπαϊράκι» τουρκικών προκλήσεων στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής – Χαιρετισμός Δένδια-Τσαβούσογλου

Νεα


Γαϊτανάκι ρητορικών προκλήσεων από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Σε ένα ακόμα ανθελληνικό παραλήρημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υιοθετεί ρητορικές κορώνες, για εσωτερική κατανάλωση και με αφορμή την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής εξαπολύει επίθεση με ωμούς χαρακτηρισμούς εναντίον των Ελλήνων.

«Αυτό το έθνος με γεμάτη πίστη στις καρδιές του, έριξε τους απίστους στη θάλασσα από τη Σμύρνη […] Ο εχθρός (ο ελληνικός στρατός) καταστρέφοντας και καίγοντας τις πόλεις μας καθώς υποχωρούσε έδειξε τον αχρείο χαρακτήρα του. Όπως και σήμερα», σημειώνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Άμεση είναι η απάντηση της Αθήνας: «Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του», διαμηνύει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου.

Η Άγκυρα συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο της προβοκάτσιας που επιχείρησε να στήσει σε βάρος της Αθήνας με τους S-300.

Στον απόηχο των εκτός ορίου ισχυρισμών ότι οι πύραυλοι S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη «στοχοποίησαν» τουρκικά F-16, ο κυβερνητικός συνοδοιπόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σηκώνει νέο μπαϊράκι προκλήσεων.

«Ευχή μου είναι η σημερινή κυβέρνηση που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα να κυνηγάει την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ πιο βαρύ από τις 30 Αυγούστου 1922 και θα εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας» τονίζει ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr