Μουσικοθεατρική παράσταση “Στου Μποχώρη” στο Κηποθέατρο

Τα Νεα της Περιφερειας


Με την παράσταση του έργου του Μηνά Βιντιάδη “Στου Μποχώρη”, που παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Κηποθέατρο Αλακαζάρ, τιμά ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, τη σημαντική επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Τρεις εξαίρετοι ηθοποιοί, ο Κώστας Αρζόγλου, η Πέμη Ζούνη και ο Βασίλης Ευταξόπουλος πλαισιωμένοι από ορχήστρα που ερμηνεύει σμυρνέικα τραγούδια, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Βάνας Πεφάνη, ξετυλίγουν το χρονικό μιας καθοριστικής περιόδου για την Ελλάδα, που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας.

Όπως δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας “Το έργο του Βιντιάδη, μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε, να μάθουμε και να εξηγήσουμε ένα κορυφαίο για τη χώρα μας γεγονός και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους και έφεραν πολιτισμό και αγάπη στους συνανθρώπους τους”.

Το έργο παρουσιάστηκε μέχρι τώρα, στη Νέα Σμύρνη, το Αττικό ‘Αλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Φάληρο και μετά τη Λάρισα θα συνεχίσει την περιοδεία του.


ΤΟ ΕΡΓΟ

1923. Ένας ηλικιωμένος άντρας, ο Αναστάσης, με δανεικά και τις λίγες οικονομίες του, στήνει ένα ταβερνάκι με μουσική στον Πειραιά. Το ονομάζει «Στου Μποχώρη», από το γνωστό τραγούδι της εποχής.

Έφυγε από τη Σμύρνη, μαζί με την κόρη του Ρηνιώ –που έχασε τον άντρα της κάτω από άσχημες συνθήκες- και είναι μορφωμένη και πολύ καλή τραγουδίστρια.
Τους πλαισιώνουν, ο παιδικός φίλος της Ρηνιώς, ο Φώτης, χορευτής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr