Μιχαηλίδου: 5,3 δισ. ευρώ σε κοινωνικές επενδύσεις από ΕΣΠΑ – 1,3 δισ. για ενίσχυση ευάλωτων πολιτών

Πολιτικη


Τη μετάβαση σε μια «πιο κοινωνική» Ελλάδα, υπογράμμισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την ομιλία της σήμερα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Καλαμάτα, περιγράφοντας όλες τις νέες πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη νέα περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, «για την Κυβέρνησή μας η ενδυνάμωση της κοινωνικής και δίκαιης προστασίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, από το γεγονός ότι 5,3 δισ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ αφορούν σε κοινωνικές επενδύσεις». Η Υφυπουργός τόνισε ότι «από τα 5,3 δισ. ευρώ, δεσμεύουμε το 1,3 δισ. για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας, από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους, τα άτομα σε επισφαλείς συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία. Δεσμευόμαστε για όλη την Ελλάδα, από τα αστικά κέντρα, μέχρι την Περιφέρεια».

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι οι δράσεις αφορούν στους άξονες της παιδικής προστασίας, της ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών, των ατόμων με αναπηρία και τους ηλικιωμένους.

Πιο συγκεκριμένα, για την παιδική προστασία:

  • Αποϊδρυματοποίηση μέσω ενίσχυσης της επαγγελματικής αναδοχής και υπηρεσιών ενίσχυσης ανάδοχων και βιολογικών οικογενειών παιδιών.
  • ΚΔΑΠ STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για όλα τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, όπου μέσω των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και ρομποτικής, θα προσφέρονται δραστηριότητες…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr