Μια χιλιάδα Πανεπιστημιακών απαντά με Ανοιχτή Επιστολή στην επιστολή της Ν. Κεραμέως

Νεα


Ανοιχτή Επιστολή προς τη Νίκη Κεραμέως έστειλε μια χιλιάδα Πανεπιστημιακών με την οποία καλεί την υπουργό Παιδείας «έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις [του νέου ν/σ για την Ανώτατη Εκπαίδευση] που υπονομεύουν το μέλλον της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Απαντώντας στην αρχική επιστολή που είχε αποστείλει η κ. Κεραμέως στην ακαδημαϊκή κοινότητα, οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν «προσβεβλημένοι» από το σύνολο του νομοσχεδίου, το οποίο «διαπνέεται από βαθιά περιφρόνηση, καχυποψία και απαξίωση για τους Έλληνες και Ελληνίδες πανεπιστημιακούς».

Επισημαίνουν ότι είναι εάν ψηφιστεί ο νέος νόμος, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο «θα κλείσει τις πόρτες του στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν» και ότι οι «φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε δωρεάν μεταπτυχιακά».

Τονίζουν ότι οι «πανεπιστημιακοί είναι η μόνη κατηγορία δημοσίων λειτουργών που υπόκειται σε συνεχείς κρίσεις και αξιολογήσεις και [ότι] το πανεπιστήμιο είναι ένας από τους ελάχιστους θεσμούς της χώρας όπου κυριαρχεί η διαφάνεια και η λογοδοσία» καθώς και ότι «οι διδάσκουσες και οι διδάσκοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν εξαιρετικά βιογραφικά με διεθνείς σπουδές και δημοσιεύσεις και ότι η Ελλάδα παράγει πολύ περισσότερα ερευνητικά αποτελέσματα από όσα αναλογούν στο μέγεθός της».

Αναγνωρίζουν ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr