Μια παρέα που μπορεί να γράψει τη δική της ιστορία

Αθλητικα


Ο Τσάρλυ γράφει για την πραγματική νίκη του ψύχραιμου Γκουστάβο Πογέτ που έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, για το παγκόσμιας κλάσης γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη και για την Εθνική Ελλάδας με διεθνείς που έγιναν οικογένεια και αξίζουν μια θέση στο Euro 2024.

Ο Γκουστάβο Πογέτ πέτυχε την πρώτη νίκη του ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κατάφερε να κάνει ξανά τον Έλληνα φίλαθλο να ασχοληθεί με την Εθνική ομάδα. Ο κόσμος γέμισε το Πανθεσσαλικό Στάδιο για τη νίκη 2-0 επί του Κοσόβου, όπου πήγαν οικογένειες (μαζί τους και καμία 30ρια ηλίθιοι οι οποίοι θεώρησαν πως πρέπει να δημιουργήσουν πρόβλημα στους 150 Κοσοβάρους, που βρέθηκαν στο γήπεδο).

Η επιτυχία ήρθε με άνεση και ανωτερότητα

Να μην αφήσουμε όμως λίγους ηλίθιους να μας χαλάσουν όσα καλά είδαμε αυτές τις ημέρες από την Εθνική. Όσοι πήγαν στο γήπεδο, όσοι παρακολούθησαν την Εθνική από την τηλεόραση όλες αυτές τις ημέρες, χάρηκαν με αυτό που έβλεπαν. Παρακολούθησαν μία πραγματική ομάδα. Ένα σύνολο που ήξερε τι προσπαθούσε να παίξει κι οι ποδοσφαιριστές ήταν γεμάτοι από θέληση.

Δεν είναι κανένα τεράστιο κατόρθωμα το να κερδίσουμε την 1η θέση σε όμιλο Nations League με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο, όμως είναι σημαντικός ο τρόπος, η άνεση με την οποία ήρθε αυτή η επιτυχία.

Έχουν γίνει οικογένεια

Οι διεθνείς όλες αυτές τις ημέρες έδειξαν πως μεταξύ τους είναι μία οικογένεια. Πάνω από όλα, έχουν δημιουργήσει μία όμορφη παρέα που διψά να πετύχει μέσα από την Εθνική. Για να πετύχει η Εθνική Ελλάδος, το γεγονός αυτό είναι το προαπαιτούμενο, η βάση για να χτίσει ο εκάστοτε ομοσπονδιακός τεχνικός και αυτή η βάση έχει δημιουργηθεί.

Θα ήταν καλό ο Δημήτρης Λημνιός να μην είχε τραυματιστεί με την Κύπρο. Η εικόνα του στο τέλος να πανηγυρίζει με τις πατερίτσες και ο ομοσπονδιακός τεχνικός να είναι ο πρώτος που τρέχει να αγκαλιάσει ήταν μία ζωγραφιά που αποτύπωσε όλο το δέσιμο το οποίο έχει αυτή η ομάδα. Η Εθνική Ελλάδος έγινε ξανά μία καλή παρέα και οι παρέες γράφουν τις όμορφες ιστορίες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

UEFA NATIONS LEAGUE 2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η πρώτη θέση στο Nations League

image

Με τον Πογέτ έχουμε πιο υψηλό ταβάνι

Σε αυτήν τη σύντομη διαδρομή που έφερε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και την κατάκτηση της 1ης θέσης δεν σκοτώσαμε κανένα θηρίο. Δείξαμε όμως πως δεν ανήκουμε στη Γ’ Κατηγορία και πως είμαστε πολύ ανώτερη ομάδα από τους αντιπάλους που μας ανάγκασαν να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα των προηγουμένων ετών. Οι τέσσερις νίκες ήρθαν μέσα από απόλυτη ανωτερότητα, η οποία μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι με τον Πογέτ στον πάγκο μας, αυτή η παρέα που δημιουργήθηκε με τον Τζον Φαν Σιπ έχει πιο υψηλό ταβάνι.

Αυτήν την φορά το πρώτο γκολ δεν…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr