Μητσοτάκης: Όσοι απειλούν ότι θα ρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως – Μακρόν: Δεν αφήνουμε αναταραχή στην Αν. Μεσόγειο

Νεα


Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν αναφώνησαν ένα ηχηρό «Όχι» στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, στις δηλώσεις που έκαναν πριν από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία πρώτος τόνισε ότι «στηρίζουμε πλήρως, και το λέω με σαφήνεια, την Ελλάδα», και πρόσθεσε ότι «η σχέση αυτή δεν θα επιτρέψει καμία αναταραχή στην ανατολική Μεσόγειο».

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμήνυε χαρακτηριστικά σε «όσους απειλούν ότι θα έρθουν τάχα κάποιο βράδυ στα νησιά μας, ότι τους περιμένουμε στο φως της μέρας, εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γάλλο Πρόεδρο ακόμα μία φορά για την ξεκάθαρη στήριξή του στα ελληνικά δίκαια. Και έχω πει ότι η δική μας απάντηση σε αυτήν την επιθετικότητα είναι η ετοιμότητα. Θέλω να θυμίσω ότι τα πρώτα γαλλικά Rafale πετούν ήδη στους ελληνικούς ουρανούς και οι δύο πρώτες φρεγάτες Belharra ναυπηγούνται ήδη στα ναυπηγεία στη Λοριάν. Αλλά ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας, είναι και οι ισχυρές μας συμμαχίες. Κυρίως, όμως, έχουμε με το μέρος μας τη δύναμη της νομιμότητας και των επιχειρημάτων μας. Γι’ αυτό και περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr