Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Ελλάδα και Κύπρος αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτικη


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ απόψε. 

Ο διάλογος Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Πρόεδρε, αγαπημένε μου Νίκο. Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την πολύ μεγάλη τιμή να παρευρεθείς και να μιλήσεις την πρώτη μέρα του 14ου Συνεδρίου μας. Εξάλλου οι δεσμοί μεταξύ των δύο κομμάτων μας είναι γνωστοί και ιστορικοί.

Θέλω να επισημάνω, όμως, ότι η επίσκεψή σου συμπίπτει και με μία πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσινγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μία εποχή όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας.

Θα συζητήσουμε βεβαίως και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Θα έχω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την επικείμενη επίσκεψή μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή, αλλά και για την άφιξη του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, σε δύο εβδομάδες, στην πατρίδα μας.

Ελλάδα και Κύπρος, πάντα απόλυτα εναρμονισμένες και ευθυγραμμισμένες, αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οπότε και πάλι θέλω να σε καλωσορίσω στην Αθήνα και να σου ευχηθώ μία πολύ ευχάριστη διαμονή.

Αναστασιάδης σε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr