Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας, μετά την επιστροφή του από τις Η.Π.Α

Πολιτικη


Συζήτηση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα της ενέργειας θα ζητήσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επίσκεψή του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν 16-18 Μαίου.

Εν τω μεταξύ, όλο και πιο κοντά χρονικά έρχονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο εθνικό σχέδιο στήριξης απέναντι στις αυξήσεις του λογαριασμού του ρεύματος.

Μετά τη χθεσινή απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το τελικό πλαίσιο θωράκισης καταναλωτών και επιχειρήσεων.

«Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις, που μπορεί να πραγματοποιηθούν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ακόμα και αύριο. Πριν, δηλαδή, από την έναρξη του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο επισημαίνεται ότι δε θα έχει χαρακτήρα εξαγγελιών.

Από εκεί και πέρα, επόμενος χρονικός ορίζοντας είναι αυτός που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα. Με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Άμπου Ντάμπι και εν αναμονή της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο.
Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr