Μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του – «Υποβάλω δημόσια μηνύματα στον πρωθυπουργό»

Πολιτικη


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στον Άρειο Πάγο, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ), κατέθεσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Ο νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Predator από το 2021.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκαν το πρωί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Σπίρτζης περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator», επισημαίνοντας ότι «η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση, με τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τα θέματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», είπε, ενώ παρέπεμψε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος στις 13 Νοεμβρίου με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» στη βάση δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που, όπως ανέφερε, “αποκάλυπτε” τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων.

Δύο μέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021, όπως είπε, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr