Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα

Νεα


Επί έξι και πλέον ώρες και σε σκηνικό Ολομέλειας της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυρά, σηκώνοντας την αυλαία της πολιτικής σύγκρουσης των επόμενων μηνών. Στην αιχμή βρέθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής: «Όταν την πληροφορήθηκα ότι δεν δίστασε αμέσως να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος…Στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρχε ένα κενό. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά. Υποτιμήθηκε όμως ότι αφορούσε ένα προσβεβλημένο πολιτικό γεγονός και η ΕΥΠ θα έπρεπε να λειτουργεί με φίλτρα και να δείξει αντανακλαστικά».

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της Βουλής, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Κύριε Μητσοτάκη, όχι απλώς γνωρίζετε αλλά είσαστε ο ιθύνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας. Τον κύριο Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε ώστε να διασφαλίζετε τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει του νέου νόμου της απλής αναλογικής…Είναι ο ορισμός της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματο».

  • Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεδομένη η δυσπιστία του λαού, πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής

Σύγκρουση για τον χρόνο της κάλπης

«Εν μέσω αυτής της κρίσης έρχεστε και ζητάτε εκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Για να οδηγήσετε τη χώρα σε αστάθεια, για να κάνετε το χατίρι σε αυτούς που δεν θέλουν το Μητσοτάκη κι αυτή την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr