Μεξικό: Ο σημερινός σεισμός των 7,7 Ρίχτερ είναι ο 3ος που συμβαίνει την ίδια ημερομηνία!

Νεα


Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Δευτέρα το δυτικό Μεξικό, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον έναν νεκρό και προκαλώντας πανικό εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην Πόλη του Μεξικού, ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός που έχει καταγραφεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής την ημέρα της 19ης Σεπτεμβρίου! Μάλιστα, ο συναγερμός έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμό της Πόλης του Μεξικού χτύπησε λιγότερο από μία ώρα μετά την πραγματοποίηση ασκήσεων έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους καταστροφικούς σεισμούς του 1985 και του 2017.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 ένας σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών στην Πόλη του Μεξικού σκότωσε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και κατέστρεψε εκατοντάδες κτήρια.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ένας σεισμός 7,1 βαθμών άφησε πίσω του περίπου 370 νεκρούς, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Η Πόλη του Μεξικού είναι χτισμένη σε μια φυσική λεκάνη γεμάτη με τα ιζήματα μιας πρώην λίμνης, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στους σεισμούς.

Η πρωτεύουσα, η οποία μαζί με τις γύρω αστικές περιοχές φιλοξενεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, διαθέτει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με τη χρήση σεισμικών οθονών που έχει ως στόχο να δώσει στους κατοίκους αρκετό χρόνο για να εκκενώσουν τα κτήρια.

Πηγή: Γαλλικό ΠρακτορείοΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr