Μεξικό: Έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο για ξέπλυμα χρήματος

Νεα


Η γενική εισαγγελία του Μεξικού διενεργεί έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο (2012-2016) για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό και παράνομες μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο πηγές ενήμερες σχετικά χθες Τρίτη. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον κ. Πένια Νιέτο για να σχολιάσει την πληροφορία.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους είχε αρνηθεί πως έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο όταν είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για έρευνα της μονάδας οικονομικών εγκλημάτων της εισαγγελίας τον Ιούλιο. Δεν του έχει ασκηθεί δίωξη για κανένα αδίκημα μέχρι στιγμής.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Τρίτη, η γενική εισαγγελία ανέφερε πως έχει αρχίσει «διαδικασίες έρευνας» για διάφορα αδικήματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αναφέρονται τα ονόματα «Ενρίκε Π.», που κατά τις πηγές του Ρόιτερς είναι ο πρώην πρόεδρος, καθώς και αυτό της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρείας OHL.

Η OHL δεν απάντησε όταν το Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για σχόλια. Το 2016, η μεξικανική θυγατρική της εταιρείας είχε κληθεί να καταβάλει πρόστιμο λόγω ανακολουθιών στα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωνε. Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει απάτη.

Την περίοδο εκείνη, η κατασκευαστική είχε κατηγορηθεί για διαφθορά, μετά τη διαρροή ηχητικών αρχείων στα οποία στελέχη της φέρονται να συζήταγαν την υπερχρέωση του κράτους για έργο οδοποιίας. Η γενική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr