«Μεγάλη Τουρκία και Μωάμεθ» στη ρητορική του Ερντογάν – Η Αθήνα υπενθυμίζει τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Νεα


Μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο της τροπολογίας που θέτει αυστηρούς όρους σε πιθανή επανεκκίνηση του προγράμματος των F-16 για την Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για το χτίσιμο της Μεγάλης Τουρκίας. Σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, επισκέπτεται την Αθήνα ο γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος συνάντησε τον πρωθυπουργό.

«Καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ανεπίσημα για τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

N. Δένδιας: Μοντέλο η συμφωνία με την Αίγυπτο για αποκλειστική ζώνη

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις τουρκικές παρανομίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Ζώνης ως υπόδειγμα ειρηνικής επίλυσης των διακρατικών διαφορών.

«Πριν από δύο χρόνια- και θα εκτιμώ πάντα τη μέρα- υπογράψαμε τη διμερή συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, όπως όλοι γνωρίζουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ταγίπ Ερντογάν:  Οπωσδήποτε θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία

Λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr