Μεγάλες οι απώλειες του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς – Αντεπίθεση των Ουκρανών στο Χάρκοβο (video)

Νεα


Οι μάχες του πολέμου στην Ουκρανία δεν εξελίσσονται πλέον όπως θα επιθυμούσαν οι Ρώσοι, με το Χάρκοβο να αποτελεί εστία αντεπίθεσης των Ουκρανών.

Την ίδια ώρα, στη Μαύρη Θάλασσα τα ουκρανικά μη επανδρωμένα χτυπούν ρωσικά πολεμικά, ενώ η Αζοφστάλ αντιστέκεται ακόμη και στο Ντονμπάς οι απώλειες του ρωσικού στρατού είναι μεγάλες.

Το φως είδαν και εικόνες καταστροφής που αποκαλύπτουν την πανωλεθρία που υπέστη ρωσική φάλαγγα στο Ντονέτσκ, στις 8 Μαϊου, προσπαθώντας να διασχίσει τον εικονιζόμενο ποταμό για να προωθεί βαθύτερα στην επαρχία.

Ο ουκρανικός στρατός υπολογίζει πως χάρη στην αιματηρή ενέδρα του χάθηκαν τουλάχιστον 70 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης και πιθανόν ακόμα και 1.500 ρώσοι στρατιώτες.

Με φόντο αυτό το σκηνικό της αποτυχίας, όπως διαμορφώνεται στα μέτωπα του πολέμου, το Κρεμλίνο αναζητά υπεύθυνους και σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού Προέδρου, Αλεξέι Αρεστόβιτς, ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γερασίμοφ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και για την απομάκρυνση τουλάχιστον 38 βαριά τραυματισμένων από τους 1.000 Oυκρανούς στρατιώτες που φέρονται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Την ίδια ώρα, στο Κίεβο ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη για εγκλήματα πολέμου. Στο εδώλιο κάθισε ένα 20χρονος Ρώσος στρατιώτης, που κατηγορείται για την δολοφονίας ενός 62χρονου αμάχου.

Επιμέλεια: Βάνα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr