Μαρτυρία για φιάλη οξυγόνου στην Πεντέλη ― Πρ. Πυροσβεστών: «Η μια πυρκαγιά προκαλούσε άλλες εστίες» (video)

Νεα


Στη συλλογή των στοιχείων που θα οδηγήσουν στο πόρισμα αναφορικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας. 

Για το χρονικό της φωτιάς, ο ίδιος έκανε λόγο για άμεση κινητοποίηση τόσο με εναέριες δυνάμεις όσο και με οχήματα. «Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι και τόσο ιδιάζουσες οι συνθήκες που επικρατούσαν, που η μία πυρκαγιά δημιουργούσε άλλες εστίες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίγκας. «Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που εμπόδιζαν το νερό στη μάνικα» περιέγραψε ακόμα.

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή του Ντράφι. Ξεκίνησαν οι άνεμοι και την οδηγούσαν προς την περιοχή της Πεντέλης. Επεκτάθηκε προς την περιοχή της Διώνης. Έφτασε εντέλει στις 03:00 της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Πεντέλης» είπε μεταξύ άλλων.

«Η κλιματική κρίση έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Πρέπει να συνυπάρξουμε αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουμε (…) Η λέξη πρόληψη πρέπει να υιοθετηθεί από όλους μας. Αν δεν προβούμε σε αυτό θα μας οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ήταν πάρα πολλά τα οικόπεδα που ήταν ακαθάριστα και οι περιοχές που δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να καθαριστούν» τόνισε..

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού Βλάσσης Σιώμος, περιέγραψε το μέγεθος της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, αναφερόμενος στο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr