Μαρία Σπυράκη: Ήμουν θύμα κυβερνοεπίθεσης στο Ευρωκοινοβούλιο

Πολιτικη


Θύμα κυβερνοεπίθεσης υπήρξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η ίδια, προσθέτοντας πως αυτό «είναι ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα».

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ANT1 η κυρία Σπυράκη, «τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκα e-mail από τον επικεφαλής Ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αίτημα συνάντησης. Έστειλα το βοηθό μου, γιατί νόμιζα πως πρόκειται για μια συνηθισμένη δουλειά. Ζήτησε και επέμενε να με δει, λέγοντας πως έχω πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και δεν είχε άλλη δυνατότητα για να μιλήσει στον βοηθό μου», είπε.

Και συνέχισε: «Ήρθε και έγινε μία συνάντηση μέσω zoom, επειδή τότε τα μέτρα ήταν αυστηρά. Στη συνάντηση αυτή αποκαλύφθηκε ότι έγινε επίθεση στο κοινοβουλευτικό μου e-mail, από κρατική οντότητα, τρίτης χώρας, στις 11 Μαρτίου, και ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα προκειμένου η επίθεση αυτή να μη συνεχιστεί. Παραδώσαμε όλες μας τις κινητές και τις σταθερές συσκευές στο Κοινοβούλιο και πήραμε καινούργιες και εγώ και όλοι μου οι βοηθοί και οι συνεργάτες. Η σκόνη δεν σηκώθηκε, γιατί απλώς αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρά μέτρα. Συμβαίνει και στο Ευρωκοινοβούλιο, που εκεί είμαι και το ξέρω. Μπορώ να σας πω ότι συνέβη σε μένα και σας βεβαιώνω ότι συμβαίνει σε πολλούς συναδέλφους», σημείωσε.

Όπως εξήγησε η κυρία Σπυράκη, στο στόχαστρο βρίσκονται πολλοί ευρωβουλευτές που διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, αλλά αυτό σε καμία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr