Μαδαγασκάρη: Συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και οργισμένους πολίτες – 14 νεκροί και 28 τραυματίες

Νεα


Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σήμερα στη Μαδαγασκάρη όταν χωροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον οργισμένων κατοίκων λόγω μιας σκοτεινής υπόθεσης απαγωγής, σύμφωνα με μια τοπική πηγή και μια ιατρική που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι χωροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους», δήλωσε ο Ζαν Μπρουνέλ Ραζαφιντσιαντραόφα, βουλευτής της ανατολικής περιφέρειας Ικόνγκο, όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό.

«Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου», δήλωσε ο Τάνγκο ‘Οσκαρ Τόλι, αρχίατρος του τοπικού νοσοκομείου. Και από 33 τραυματίες που εισήχθηκαν το πρωί, πέντε κατέληξαν στο νοσοκομείο», προσθέτει.

Γύρω στις 8 το πρωί, ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Ικόνγκο. Από την περασμένη εβδομάδα, η μικρή πόλη έχει σοκαριστεί: ένα παιδί, αλμπίνο, χάθηκε και οι αρχές υποψιάζονται ότι πρόκειται για απαγωγή.

Στο μεγάλο νησί του Ινδικού Ωκεανού, οι άνθρωποι που πάσχουν από αλμπινισμό αποτελούν συχνά στόχο βίαιων επεισοδίων. Περισσότερες από 12 απαγωγές, επιθέσεις και δολοφονίες καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν από τους χωροφύλακες. Αλλά οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη οι ίδιοι.

Το πρωί μετέβησαν μπροστά από τον στρατώνα της χωροφυλακής και ζήτησαν από τους χωροφύλακες να τους παραδώσουν τους τέσσερις υπόπτους, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Σύμφωνα με πηγή της χωροφυλακής που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατέφθασαν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr