Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη στο 72ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πολιτικη


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Υγείας υπεύθυνη για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο 72ο Ευρωπαΐκό Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που διεξήχθη στο Ισραήλ από την Κυριακή 11 έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022. Τις δύο Υπουργούς συνόδευαν οι διευθυντές των γραφείων τους, Λίλιαν Βιλδιρίδη και Παναγιώτης Τσίγγανος αντίστοιχα.

Τα θέματα στην ατζέντα 

Θέματα στην ατζέντα ήταν η βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και η οργάνωση τους μετά την πανδημία, τα νέα εργαλεία στην υγεία όπως η ψηφιοποίηση και η τηλεϊατρική, αλλά φυσικά και υφιστάμενα προβλήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα λοιμώδη νοσήματα όπως το HIV και η φυματίωση, η ψυχική υγεία και θέματα εξαρτήσεων όπως το αλκοόλ και η πρόληψη.

Τις συζητήσεις παρακολούθησαν περισσότεροι από 750 σύνεδροι και συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Υπουργοί Υγείας. Το Συνέδριο ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από τον Director General του WHO Dr Tedros Adhanom Ghebreyesu, από τον Regional Director του WHO Europe Dr Hans Henri P. Kluge και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog και τον Yπουργό Υγείας Nitzan Horowitz.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από πρόσκληση του ΠΟΥ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο Γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα Φροντίδας και την Ασφάλεια ασθενών, καθώς και το πρόγραμμα για την ενίσχυση της Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός τοποθετήθηκε στην αρχική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr