«Μέτωπο» Δύσης κατά Άγκυρας – Μηνύματα κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Πολιτικη


Το γνωστό στίχο για την εισβολή στην Κύπρο «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» χρησιμοποίησε ξανά, και μάλιστα εις διπλούν, ο Ταγίπ Ερντογάν για να απειλήσει και πάλι ευθέως την Ελλάδα. Η Κομισιόν, η τσεχική προεδρία και η Γαλλία, διά στόματος της υπουργού Εξωτερικών που βρίσκεται στην Αθήνα, αποδοκίμασαν τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τις απειλές και την επιθετική ρητορική της Άγκυρας, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία από σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ.

Σκληρή απάντηση στις ευθείες πλέον απειλές δια στόματος Ταγίπ Ερντογάν, δίνει η Αθήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, στο τραπέζι των συζητήσεων τόσο με την Γαλλίδα Υπουργό Εξωτερικών, όσο και με την πρόεδρο της Σλοβακίας, τόνισε ότι η γειτονική χώρα υπονομεύει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ“, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε ευθέως για πρώτη φορά, από δημοσιογράφο στη Βοσνία, αν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, την ώρα, που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έστελνε επιστολές στις χώρες της ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr