ΜέΡΑ25: Oι ενημερώσεις του ΕΟΔΥ είναι επικοινωνία χωρίς ουσία

Πολιτικη


«Ο ΕΟΔΥ, κατόπιν της μόλις για ένα καλοκαιρινό μήνα παρατηρούμενης “αποσύνδεσης” του αριθμού των κρουσμάτων από τον αριθμό νοσηλειών και θανάτων, έκρινε περιττή την ενημέρωση που παρείχε σε ημερήσια βάση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως: «Η ποιότητα της επίσημης κυβερνητικής ενημέρωσης φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας που οδήγησε τη χώρα σε αποτρέψιμη υπερβάλλουσα θνησιμότητα, τόσο από COVID-19 όσο και από τα λοιπά αίτια.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση αυτή ήταν από την αρχή της πανδημίας και η μόνη επαφή μεταξύ κυβέρνησης και κοινού, αφού οι νοσοκομειακές διοικήσεις, οι επιστημονικές εταιρείες και οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης τέθηκαν αυτομάτως σε σιγή ασυρμάτου, φαινόμενο απολυταρχίας όσο όμως και αντιπαραγωγικό ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και παγκοσμίως, καθιστούν αναγκαία όχι την αραίωση της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ αλλά την ποιοτική αναβάθμισή της. Το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ όλων των παραλείψεών του, οφείλει να ασχοληθεί με την ουσία, που είναι ότι πράγματι, η ημερήσια ενημέρωση κατέστη παντελώς άχρηστη, ως τροφή ανούσιων δημοσιευμάτων και αναφορών του τύπου, αλλά και ποτέ δεν ήταν ουσιωδώς χρήσιμη, παρά αποτελούσε μόνο επικοινωνιακό κυβερνητικό εργαλείο.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ από μια σύγχρονη χώρα θα είχε τη μορφή μιας ιστοσελίδας που τροφοδοτείται διαρκώς με…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr