ΜέΡΑ25: Το άσβεστο μήνυμα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών της 9ης Μάη

Πολιτικη


Στην επέτειο της αντιφασιστικής νίκης στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Συμπληρώνονται σήμερα 77 χρόνια από την 9η Μάη 1945 οπότε και η Ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μετά την νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού ακόμα και εντός του Βερολίνου. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ολοκληρωνόταν αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και την πολεμική μηχανή του Χίτλερ οριστικά ηττημένη. Η κόκκινη σημαία κυμάτιζε πλέον στο Ράιχσταγκ και η Ευρωπαϊκή ήπειρος αλλά και ο κόσμος σύσσωμος μετρούσαν τις πληγές τους από έναν καθόλα καταστροφικό πόλεμο, με την ΕΣΣΔ να έχει υποστεί πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρών.

Η σημερινή μέρα λοιπόν, όσο κι αν το κατεστημένο της ΕΕ προσπαθεί να την “αναθεωρήσει” δεν συνιστά τη μέρα της ηγεσίας και των γραφειοκρατών της Ευρώπης λόγω της διακήρυξης του Σουμάν, αλλά τη μέρα των λαών της Ευρώπης που απελευθερώθηκαν από τον φασισμό και τον ναζισμό, την μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Ιδιαίτερη συμβολή στην νίκη αυτή είχε και ο αγώνας του ελληνικού λαού, με την Εθνική Αντίσταση στις πρώτες τάξεις της οποίας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ έδωσαν τη διαρκή μάχη του λαού μας με ηρωισμό και αυταπάρνηση έναντι των κατακτητών και των εγχώριων συνεργών τους.

Και γι’ αυτό είναι ντροπιαστικό αυτό που συντελείται σήμερα στη Βυτίνα με την προσπάθεια απομάκρυνσης του αγάλματος του Μάθιου Πόταγα από την κεντρική πλατεία που συμβολίζει το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr