ΜέΡΑ25: Να απελευθερωθούν αμέσως οι φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ

Πολιτικη


Την αστυνομική βία εναντίον φοιτητών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. ««Εδώ και αρκετούς μήνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει γίνει κανονικότητα η καθημερινή παρουσία ΜΑΤ μέσα στις σχολές», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 και προσθέτει: «Μετά από δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας φοιτητών/τριών ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθούν να επιβάλουν στο ΑΠΘ, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και ο πρύτανης κ. Παπαϊωάννου, το κράτος παίζει το τελευταίο του χαρτί για την κατά μέτωπο επίθεση στο φοιτητικό κίνημα, με την εφαρμογή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Σχολιάζοντας τα σημερινά (16/9) γεγονότα τόνισε ότι «για άλλη μια φορά, σήμερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ είχαν προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Πρυτανεία, για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της ΟΠΠΙ και των ΜΑΤ στις σχολές. Χωρίς κανέναν σοβαρό και ουσιαστικό λόγο, οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν με άγριο τρόπο στο φοιτητικό μπλοκ που βρισκόταν απέναντι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, ορισμένες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών», υποστηρίζει το ΜέΡΑ25.

Το κόμμα ενημερώνει πως «αμέσως μετά τα βίαια επεισόδια στο ΑΠΘ, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, αποτελούμενη από τη συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής, Λίτσα Αλεξάκη, και το μέλος της Κ.Ε., Κώστα Πουλή, μετέβη στη ΓΑΔΘ για να ζητήσει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr