Μάριο Ντράγκι: Προστατευτισμός και απομονωτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ύστερα από ακριβώς είκοσι μέρες από την τελευταία ομιλία του στην συνέντευξη τύπου της 4ης Αυγούστου, ο Μάριο Ντράγκι σήμερα 24 Αυγούστου μετέβη στο Συνέδριο Meeting στο Ρίμινι, μια σημαντική πλατφόρμα όπου οι πολιτικοί εκφράζονται ενόψει κυρίως νεανικού πλήθους παρευρισκομένων.

Υποδεχόμενος από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ο Ιταλός πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία-χείμαρρο εφ όλης της υλης για περίπου 50 λεπτά για την πολιτική της Κυβέρνησής του, αλλά και για τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθηθεί και στο μέλλον.

Μιλώντας στους πολλούς νέους που βρέθηκαν στο Συνέδριο, ο Ντράγκι τους απευθύνθηκε λέγοντας πως “είστε η ελπίδα της πολιτικής” και κάλεσε όλους “να πάνε να ψηφίσουν, όποιο χρώμα και να χαρακτηρίζει την επόμενη κυβέρνηση” εφόσον “θα τα καταφέρουμε όπως πάντα”

Υπεράσπιση του πολιτικού έργου της Κυβέρνησής του

Υπερασπιζόμενος το Κυβερνητικό του έργο, ο Ντράγκι τόνισε πως όταν ξεκίνησε την πρωθυπουργική του εμπειρία “η πολιτική κλήθηκε να δώσει σθεναρές απαντήσεις για την υπεράσπιση των πολιτών σε μεγάλα δεινά” και πως “υπήρχε επίσης μεγάλος σκεπτικισμός γύρω μας για τη δαπάνη των κονδυλίων που μας είχαν διατεθεί”.

Όμως “δεκαοκτώ μήνες αργότερα μπορώ να πω ότι αυτό δεν συνέβη. Οι Ιταλοί απάντησαν με μεγάλη σιγουριά και όλοι μαζί δείξαμε ότι η Ιταλία είναι μια μεγάλη χώρα” και ο Ντράγκι τόνισε πως ”οι αποφάσεις που έλαβε η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr