Λ. Τσούκαλης στο Πρώτο: Έχουμε μπει σε δύσκολες εποχές που μπορεί να δημιουργήσουν τέρατα (audio)

Νεα


Ο Πούτιν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, τα πράγματα όπως είναι προφανές δεν πάνε καλά στο μέτωπο και αποφάσισε την ενσωμάτωση των περιοχών της Αν. Ουκρανίας, όπως είχε από παλιά ανακοινώσει, τόνισε ο Λουκάς Τσούκαλης Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής, Sciences Po στο Παρίσι και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/ και την εκπομπή “Ναι μεν, αλλά” με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Είναι περιοχές που η Ρωσία είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των λεγομένων δημοκρατιών και στις οποίες τώρα ανακοινώνει ότι θα κάνει δημοψηφίσματα, δήλωσε ο κ. Τσούκαλης και πρόσθεσε ότι “μπορούμε να υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμά τους είναι γνωστό από πριν. Ούτως ή άλλως στις περιοχές αυτές υπήρχαν πάρα πολλοί Ρώσοι, ή ρωσόφιλοι ή ρωσόφωνοι, που είναι άγνωστο πως αισθάνονται πολλοί εξ αυτών μετά την εισβολή”.

O κ. Τσούκαλης επεσήμανε ότι από τη στιγμή που ο Πούτιν ανακοινώνει δημοψηφίσματα έχει και μία βεβαιότητα για το αποτέλεσμα και οι περιοχές αυτές θα ενσωματωθούν στη Ρωσία. Κατά συνέπεια το «θα υπερασπιστώ την ακεραιότητα της χώρας μου με κάθε μέσο» – άρα και πυρηνικά όπλα- προφανώς περιλαμβάνει και τις περιοχές αυτές. Έτσι το παιχνίδι αγριεύει πολύ, ο Πούτιν απειλεί και βάζει κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν, γιατί διαφορετικά θα χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα. Το επικίνδυνο είναι ότι πίσω από την στάση αυτή κρύβεται η απειλή χρήσης των πυρηνικών όπλων και δι’ αυτού του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr