Λογαριασμός ρεύματος από 361 € στα 4.877 € – Με την αγωνία του λογαριασμού ρεύματος ζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά (video)

Οικονομια


Την αγωνία που βιώνουν οι καταναλωτές ρεύματος πριν από την έκδοση του εκκαθαριστικού λογαριασμού περιγράφει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «με νέα ματιά» ο Τάσος Βαζάκας, ιδιοκτήτης φούρνου.
Από 361 € που πλήρωνε το Νοέμβριο του 2020, τον Δεκέμβριο του 2021 κατέβαλε 4.877,11 € και τον Μάρτιο του 2022 αναγκάστηκε να πληρώσει 5.020,16 €. Και αυτά τα ποσά αφορούν μόνο τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Παρόμοια κατάσταστη αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης φούρνου και με την τιμή του φυσικού αερίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βαζάκας τόνισε ότι ανέβηκε το κόστος της κιλοβατώρας ανεξάρτητα από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τελική τιμή της κιλοβατώρας. Πληρώναμε 7 λεπτά την κιλοβατώρα και τώρα, αφού βγει η ρήτρα η τελική τιμή, θα πληρώνουμε 25 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο κ. Βαζάκας τόνισε ότι πλέον ακόμη και το προσωπικό στην επιχείρησή του αντιμετωπίζει δυσκολίες. «Τους δίνουμε προκαταβολή για να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους», επισήμανε ο επιχειρηματίας μιλώντας για την «ενεργειακή κρίση που ταλανίζει την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | Με νέα ματιά | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr