Λογαριασμοί ρεύματος: Προς κατάθεση νομοθετική ρύθμιση για ανώτατο όριο στις χρεώσεις παγίων

Οικονομια


Νομοθετική παρέμβαση μέσω της οποίας θα μπαίνει “φρένο” στις αυξήσεις των χρεώσεων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και εντός της ημέρας το υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα βάζει “πλαφόν” στις αυξήσεις των παγίων του λογαριασμούς ρεύματος και επιστροφή αυτών στα επίπεδα που ήταν πριν την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας της ενέργειας στη χώρα μας. Θα προβλέπεται πως οι χρεώσεις των παγίων στους λογαριασμούς δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τις αντίστοιχές της.

Τη Δευτέρα οπότε και ανακοινώθηκαν από τους παρόχους τα τιμολόγια για τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε ότι υπήρξε αναπροσαρμογή στην τιμολογιακή πολιτική ως προς τις χρεώσεις των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και η παύση των χρηματικών ποινών στις πρόωρες αποχωρήσεις πελατών από τους παρόχους προκαλούν υψηλές επισφάλειες στις εταιρείες παροχής ρεύματος.

Την ίδια στιγμή, το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου TTF τις τελευταίες ημέρες στα επίπεδα άνω των 200 ευρώ/MWh πυροδοτεί και νέες αυξήσεις στις ανταγωνιστικές χρεώσεις από τον Σεπτέμβριο. Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, στην περίπτωση που συνεχιστεί η κούρσα ανόδου, τότε η λιανική οδηγείται σε τιμές κιλοβατώρας άνω του 0,60 ευρώ.

Η κυβέρνηση, αν θέλει να συγκρατήσει τις τιμές λιανικής του ρεύματος στα επίπεδα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr