«Λαβράκια» βγάζουν οι τελωνειακοί έλεγχοι – Κυρίως αδήλωτα ποσά και λαθραία καπνικά

Οικονομια


Αδήλωτα χρηματικά ποσά, λαθραίο καπνό, τσιγάρα και άλλα είδη λαθρεμπορίου, εντόπισε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, ρευστών διαθεσίμων και παραποιημένων προϊόντων.

Συνεχίζοντας τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα, οι ελεγκτές μέσα σε μια εβδομάδα:

-Εντόπισαν στο Τελωνείο Κήπων, με την καθοριστική συμβολή του σκύλου ανιχνευτή ρευστών AXEL: 7 χαρτοσακούλες στην εσωτερική φόδρα βαλίτσας σε ΙΧΕ αυτοκίνητο Γάλλου υπηκόου που αναχωρούσε για Τουρκία, οι οποίες περιείχαν συνολικά 71.950 ευρώ. Το πόσο δεσμεύτηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 20.000 ευρώ.

-Υπάλληλοι του Τελωνείου Κομοτηνής ανακάλυψαν και κατάσχεσαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας τα παρακάτω προϊόντα:

* 885 κιλά αρωματισμένου καπνού για ναργιλέ

*30 πακέτα τσιγάρα

*160 τεμάχια συσκευών θέρμανσης καπνού (πλήρες σετ)

*10 λίτρα αλκοολούχο ποτό και

*50 λίτρα πετρέλαιο.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 251.762 ευρώ.

-Υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» εντόπισαν στην αίθουσα επιβατών EXTRA SCHENGEN, πέντε εγκαταλειμμένες αποσκευές οι οποίες είχαν αφιχθεί με πτήση από το Κάϊρο. Κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε αυτές περιέχονταν συνολικά 93.400 τεμάχια αφορολόγητα τσιγάρα και 119 κιλά αφορολόγητος καπνός για…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr