Λέσβος: Χιλιάδες προσκυνητές στη χάρη του Ταξιάρχη (video)

Τα Νεα της Περιφερειας


Την Κυριακή των Μυροφόρων 8 Μαΐου του 1888 εγκαινιάστηκε ο ναός του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, που αντικατέστησε τον μικρότερο ναό που βρισκόταν στη θέση του και από τότε κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Πάσχα χιλιάδες προσέρχονται οι πιστοί στο πανηγύρι στη χάρη του να εναποθέσουν το τάμα τους.

8 Μαΐου συμπίπτει και φέτος η Κυριακή των Μυροφόρων και μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω του κορονοϊού, φέτος η χάρη του τιμάται με κάθε μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή προσκυνητών που καταφτάνουν στο νησί απ όλη την Ελλάδα και ανεβαίνουν στο προσκύνημα με κάθε τρόπο. Με τα πόδια, με τα άλογα με αυτοκίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ οι πληρότητες των πλοίων και των αεροπλάνων τις ημέρες αυτές για τη Λέσβο άγγιζαν το 100%  . Ιδιαίτερη θέση στην πίστη των ΡΟΜΑ έχει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ οι όποιοι κατά εκατοντάδες έχουν φτάσει στη Λέσβο.

«Δεν επέλεξε τυχαία την Κυριακή των Μυροφόρων ο τότε Μητροπολίτης Μυθήμνης Νικηφόρος  Γλυκάς για τα εγκαίνια του ναού. Οι Μυροφόρες γυναίκες ήταν εκείνες που στάθηκαν στον Χρίστο μέχρι τέλος, ενώ όλοι οι άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει , γι αυτό και σε εκείνες τις γυναίκες ο Χρίστος εμπιστεύθηκε να πάρουν πρώτες το μήνυμα της Ανάστασης. Οι Άγιοι Αρχάγγελοι ήταν εκείνοι που έδωσαν στις Μυροφόρες το μήνυμα της Αναστάσεως και έτσι αυτή την Κυριακή οι Αρχάγγελοι γιορτάζουν μαζί τις Μυροφόρες. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσοι είναι οι πιστοί που ανεβαίνουν να προσκυνήσουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr