Λέσβος: “Πράσινο φως” από το ΣτΕ για τη συνέχιση εργασιών στη Βάστρια

Τα Νεα της Περιφερειας


Απέρριψε το Β’ τμήμα Διακοπών του ΣτΕ το αίτημα της Περιφέρειας και των όμορων χωριών στην υλοποιούμενη προσφυγική δομή, για προσωρινή διακοπή των εργασιών στη Βάστρια μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης που έχει οριστεί τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ πρόκειται για προσωρινή δομή ενώ για τις εργασίες στο δάσος έχει δώσει την έγκρισή της και η οικεία υπηρεσία. Επιπλέον το ΣτΕ  επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος υποστηρίζει ότι υπάρχει μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών σε άλλο χώρο.

«Για πρόχειρο σκεπτικό που δεν τηρεί κανένα πρόσχημα και προσβάλει τον θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» κάνουν λόγo οι πρόεδροι των γύρω από τη Βάστρια χωριών.

Ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας, Λουκάς Αποστολίδης χαρακτηρίζει το αιτιολογικό της απόφασης γενικό, αόριστο και αβάσιμο και αναφέρει ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη  πρόσφατη απόφαση της Ολ. ΣτΕ 1285/2022 που έκρινε ad hοk παρόμοια υπόθεση με καταλυτικά λιγότερο ανώδυνες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ που δεν ελήφθη υπόψη, αποτελεί «κόσμημα» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς θέτει φραγμό στην έκδοση από το Δημόσιο κανονιστικών πράξεων, που προσβάλλουν, κοινώς καταστρέφουν το περιβάλλον και μετά ως συνήθως «μοιρολογάμε» πάνω στα αποκαΐδια για τις τεράστιες συνέπειες στη φύση, στο ζωικό βασίλειο, σε ανθρώπινες απώλειες και περιουσίες”.

Η απόφαση του ΣτΕ, αίρει κάθε νομικό εμπόδιο πλέον για τη συνέχιση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr