Λέσβος: Παίζοντας και μαζεύοντας μικροπλαστικά με την Οικογιορτή στη Χαραμίδα

Τα Νεα της Περιφερειας


Μετά τον Καριώνα, τους Αγίους Αναργύρους, το Μετόχι στην Καλλονή, την Ανεμώτια και τη Μυτιλήνη, η τελευταία στάση για την Οικογιορτή  Λέσβου στο πλαίσιο της εκδήλωσης  της δράσης της «Επιστήμης των πολιτών – Citizens Science», για την παρακολούθηση των θαλάσσιων απορριμμάτων  πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Χαραμίδας, στην καντίνα Καρπούζι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, όπου με τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Λέσβος Χωρίς Πλαστικά» γιόρτασαν τα 2α γενέθλια του.

Η δράση επικεντρώθηκε στη συλλογή μικροπλαστικών, που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από τις παραλίες ενώ τα υπόλοιπα σκουπίδια μαζεύτηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο στάθμευσης. Μαζεύτηκαν 5 κιλά μικροπλαστικά και μια σακούλα σκουπιδιών 120 λίτρων.

Μετά τη δράση καθαρισμού, ακολούθησαν παιχνίδια και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τους μικρούς μας φίλους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τα μικροπλαστικά και τη σωστή ανακύκλωση.

“Με το κλείσιμο των εκδηλώσεων της Οικογιορτής Λέσβου για το 2022 θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους/ες όσους/ες βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το μέλλον”, τονίζουν οι διοργανωτές Σύλλογος Λέσβος Χωρίς Πλαστικά και το Lesvos Solidarity.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr