Λέσβος: Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Νεανικών Ομάδων στη Σκάλα Καλλονής

Τα Νεα της Περιφερειας


Ένα σκακιστικό γεγονός για το νησί της Λέσβου πρόκειται να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες.

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 21 Ιουνίου θα διεξαχθεί Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά μεταξύ Νεανικών Ομάδων (στων οποίων τη σύνθεση συμμετέχουν παιδιά έως και 18 ετών), στο ξενοδοχείο «Μάλεμι» στη Σκάλα Καλλονής. Συγκεκριμένα, στους αγώνες θα συμμετάσχουν 5 ομάδες: δύο από το νησί μας («Βενιαμίν ο Λέσβιος» και «Αριστοτέλης») μία από τη Χίο (Φάρος Βαρβασίου) και δύο από τη Θεσσαλονίκη (ΕΣΘ και η ΣΑΧ).

Το τουρνουά είναι αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και έχει επίσημο χαρακτήρα, που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των αγώνων προσμετρώνται για την επίσημη βαθμολογία (ELO) κάθε σκακιστή/στριας που θα συμμετάσχει. Το τουρνουά θα διέπεται από όλους τους επίσημους σκακιστικούς κανόνες (διαθέσιμος χρόνος για κάθε σκακιστή/στρια, σκακιστικά ρολόγια, τιτλούχοι διαιτητές κ.λπ.).

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σκακιστικό Όμιλο Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» και συνδιοργανωθεί από τον «Αριστοτέλη», την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, με τη συνδρομή των ομάδων Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και ΣΑΧ Θεσσαλονίκης (ομάδες Α’ Εθνικής).

Στη διάρκεια του 4ημέρου Παρασκευή 17 – Τρίτη 21 Ιουνίου, πέραν των αγωνιστικών γύρων του τουρνουά, διοργανώνονται επίσης δύο σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις:

· Ανοιχτό μαθητικό τουρνουά γρήγορου σκακιού για όλα τα παιδιά του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr