Λέσβος: Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στο νέο οδικό άξονα Αγίας Παρασκευής – Πέτρας

Τα Νεα της Περιφερειας


Το σημείο έναρξης του έργου του νέου οδικού άξονα Αγίας Παρασκευής – Πέτρας, επισκέφτηκε χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Πανάγο Κουφέλο, Παναγιώτη Χριστόφα, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη και την προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού.

Εξέφρασε την δυσαρέσκεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθυστέρηση έναρξης του έργου, ζητώντας από το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Ήρθαμε σήμερα στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσει ο νέος δρόμος Αγίας Παρασκευής – Πέτρας. Το έργο το έχουμε αναθέσει στον ανάδοχο και επρόκειτο να ξεκινήσει το Ιανουάριο. Ωστόσο έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών μας γνωστοποίησε ότι μέρος του δρόμου πέφτει μέσα στο έργο του Ταμιευτήρα του Τσικνιά που πρόκειται να κατασκευαστεί και μας ζητούσε να τροποποιήσουμε τη χάραξη ώστε να γίνει και το έργο του δρόμου και του Ταμιευτήρα. Το δεχθήκαμε ώστε να γίνουν τα δύο μεγάλα έργα στη Λέσβο και μας υποσχέθηκαν ότι εντός ενός μηνός θα έχουμε την νέα Χάραξη εγκεκριμένη από το Υπουργείο και με τους Περιβαλλοντικούς όρους. Έχουν περάσει μήνες από τότε και δεν έχουμε κανένα νέο από το Υπουργείο ούτε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr