Λέσβος: Ασφαλτόστρωση δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγουνάρι

Τα Νεα της Περιφερειας


Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου της ασφαλτόστρωσης-τσιμεντόστρωσης του αγροτικού δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγουνάρι-Τσίλια, προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Από τη μελέτη προβλέπεται να κατασκευαστούν οι δρόμοι, από Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι μέχρι Τσίλια, στο Κεντρικό Νότιο τμήμα του νησιού εντός των ορίων της Δημ. Ενότητας Γέρας, συνολικού μήκους 6.400 μ.

Στους παραπάνω δρόμους θα επιτευχθεί η διόρθωση των υψομετρικών τους χαρακτηριστικών, η κατασκευή νέων και η αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, και τέλος η ασφαλτόστρωση (2.300) ή τσιμεντόστρωσή τους (4.100μ.) στο υφιστάμενο πλάτος.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «μετά τη δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης από τον παράλληλο δρόμο του Αεροδρόμιου Μυτιλήνης μέχρι την Αγία Μαρίνα και μετά μέχρι τον οικισμό Λουτρών Μυτιλήνης, συνολικού μήκους 3.404μ., ένας άλλος εξίσου σημαντικός δρόμος που αναβαθμίζει τουριστικά την πανέμορφη αυτή περιοχή της Γέρας, στο επόμενο διάστημα, θα αρχίσει να υλοποιείται».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής επεσήμανε ότι «με τα έργα αυτά θα γίνει ταχύτερα και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr