Λέσβος: Αναζωπύρωση της φωτιάς στον οικισμό των Βατερών – Δεύτερο μέτωπο σε ορεινή περιοχή στο Σταυρό (video)

Νεα


Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό. Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι  μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Στο χωριό των Βατερών η φωτιά απειλεί σπίτια λόγω αναζωπυρώσεων, ενώ πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Στις φλόγες παραδόθηκε ένα αυτοκίνητοΟι ριπές ανέμου είναι συνεχείς, έχουν αντιμετωπιστεί πολλές εστίες μέσα στον οικισμό, που έχει εκκενωθεί. Ένα άλλο μέτωπο υπάρχει στο βουνό που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό, στην περιοχή Σταυρός. Το μέτωπο αυτό βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας πως υπάρχουν καμένα σπίτια στο χωριό Βατερά.

Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού.

Είναι τόσο πυκνός ο καπνός που ακόμα και ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr