Λάρισα: Μία σύλληψη για λαθραία τσιγάρα – Κατασχέθηκαν 19.000 πακέτα

Τα Νεα της Περιφερειας


Συνελήφθη σήμερα (12-07-2022) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη ημεδαπός άνδρας που αναζητείται, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διάθεση λαθρεμπορικών καπνικών προϊόντων από τους δράστες, οι αστυνομικοί, σήμερα το πρωί, εντόπισαν έναν από τους δράστες να εξέρχεται της οικίας του με δίκυκλη μοτοσικλέτα, έχοντας τοποθετήσει στη μπαγκαζιέρα αυτής, μία νάιλον σακούλα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Ο προαναφερόμενος δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, επιστρέφοντας στην οικία του, ενώ απέρριψε τη νάιλον σακούλα σε παρακείμενο οικόπεδο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τη σακούλα, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -20- πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.
Ακολούθως, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, σε χώρο του υπογείου, και κατασχέθηκαν συνολικά:
-19.160- πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
-2.006- συσκευασίες καπνού, εκ των οποίων -1.973- των 50 γραμμαρίων και -33- των 30 γραμμαρίων η καθεμία, ομοίως χωρίς να φέρουν την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
το χρηματικό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr